60.000 SHOELOVERS BRUGER ROCCAMORE 🖤 GRATIS LEVERING & 100 DAGE RETUR 📞 4043 1247

Kan høje hæle være skadelige for din krop?

Det er ingen overraskelse, at de fleste af os elsker høje hæle! 
Stiletter forlænger din figur og dine ben og giver dig et løft i højden. Høje hæle giver styrke, er sexede og elegante, og det elsker vi dem for. Men de fleste af os er ikke klar over de alvorlige langtidsvirkninger der kan være ved at gå med ukomfortable høje hæle. 


Det er derfor, vi hos roccamore har besluttet at gøre noget ved dette problem. 
Her kan du læse mere om de negative bivirkninger ukomfortable høje hæle kan have på din krop og på din ryg. Og hvad en mulig løsning kan være.

Bivirkninger af høje hæle er ikke kun for fødderne

Ubehagelige stiletter kan resultere i ømme fødder eller forstuvede ankler. Det er også meget almindeligt, at de, der går meget i høje hæle, oplever smerter i lænd, nakke og skuldre, fordi skoene forstyrrer kroppens naturlige form.

"Kroppen skal være centreret fra top til tå. Høje hæle sætter foden i en vinkel og trækker muskler og led ud af balance, så bivirkningerne er ikke begrænset til fødderne."
- Dr. Sajid A. Surve.

Ryggens S-kurveform fungerer som en støddæmper for hele kroppen, ved at reducere trykket på dine ryghvirvle. At gå i høje hæle får lændehvirvelsøjlen til at flade ud og giver en bagudrettet forskydning af hovedet og brysthvirvelsøjlen.
Når kvinder går med høje hæle, læner de sig naturligt forover, og kroppens reaktion på det, er at mindske lændens fremadrettede kurve for at hjælpe dig med at holde linjen. Dermed bliver musklerne overanstrengte, og det kan give lænde og rygsmerter.

 Kilde: 'The Real Harm in High-Heels' American Osteophatic"

Hvorfor er roccamores høje hæle anderledes?

Roccamores højhælede sko er blevet valideret af videnskabelig forskning til at aflaste 26% af trykket fra din forfod samt 44% fra din svang.
Læge Jeannette Penny fra Klinisk Ortopædisk Forskningshospital i Hvidovre testede roccamore hæle mod både almindelige stiletter og sneakers - og fandt resultaterne forbløffende.
Roccamores hæle er videnskabeligt set mere komfortable og er lavet, så man kan gå så anatomisk korrekt som muligt i høje hæle. 
Roccamores højhælede sko og støvler er derfor mere komfortable - og så synes vi faktisk at de er ret fede!


Vi har opkaldt vores højeste roccamore pumps, Penny efter Jeanette. 

Læs mere om den validerede indersål

Håndlavede for mere komfort

Når vi designer en ny roccamore sko, skal vi først lave en træform til at bygge skoen op omkring, også kaldet en læst. Roccamore læste er hovedsageligt skabt af en af de bedste sidste fabrikker i Toscana, grundlagt i 1966.

Først skæres formen af en træklods i hånden, og justeres derefter med en lerlignende type materiale til mindre skiftninger.

For hver justering laves en prototype og testes på Frederikkes fødder, indtil formen er perfekt og allermest komfortabel.

Hver millimeter gør en forskel, og normalt skal der 5-6 prototyper til for at få den rigtige pasform.

De højeste roccamore hæle

penny family