60.000 SHOELOVERS BRUGER ROCCAMORE 🖤 GRATIS LEVERING & 100 DAGE RETUR 📞 4043 1247

It’s 2023

#ShowSomeRespect

Hver fjerde kvinde oplever jævnligt at få sexistiske kommentarer på arbejdet. Og lige så mange oplever, at deres autoritet bliver underkendt alene på grund af deres køn.*  Og alt for ofte er det kvinder, der udsætter andre kvinder for fordomsfulde og kønnede kommentarer.

Vi skriver 8. marts 2023 og alligevel bliver alt for mange kvinder talt til som levede vi i 1923. 

Selv stærke og succesfulde kvinder som Annette Heick, Ellen Hillingsø, Gun-Britt Zeller, Rikke Hertz og Aida Sowe oplever dumme og sexistiske kommentarer fra mænd såvel som fra kvinder.

Annette Heick, #roccamorerebel

Sammen med ALT for Damerne blæser vi nu til kamp mod de mange fordomme og stereotyper, kvinder bliver mødt med på arbejdet og i privaten hver dag. Vi taler ikke kun om de direkte seksuelle og lumre bemærkninger, men i lige så høj grad om de mange nedladende spørgsmål og kommentarer, kvinder i alle aldre bliver udsat for.

Lad os fejre Kvindernes Internationale Kampdag ved os vise hinanden respekt og søstersind.

* Undersøgelse gennemført blandt 2.000 kvindelige respondenter i februar 2023 af roccamore og ALT for Damerne.

Portrætterne er skudt af den prisvindende danske fotograf Marie Hald.

Vær med i debatten på linkedin

Ellen Hillingsø, #roccamorerebel
Gunbritt Zeller, #roccamorerebel
Rikke Hertz, #roccamorerebel
Aida Sowe, #roccamorerebel
Annette Heick, #roccamorerebel

Uddrag fra undersøgelsen

DET KAN VI GODT GØRE BEDRE

"Især kvinder har været diskriminerende og fordømmende overfor mine ambitioner. Måtte droppe mødregruppen - for de forstod ikke at jeg tog tilbage på arbejde og overlod en del af barslen til min mand. Har også været kaldt til samtale i børnehaven, fordi jeg rejse i mit job. Ingen af mine mandlige kolleger eller bekendte oplever den slags."

"Blev forfremmet for nyligt og de eneste der ikke lykønskede mig, var de to andre kvinder i min nye ledergruppe."

"Min kvindelige leder […] : “Du skal ændre dit tøj og ikke gå i kort nederdel. Folk kan ikke koncentrere sig om at arbejde når du kommer ned ad trappen.”"

Annette Heick

Entertainer, forfatter, sangerinde og #RoccamoreRebel

“Medieluder!”

“Er du ikke for gammel til det der?” 

“Er du ikke flov over dine forældre?” 

Det er ikke småting, Annette Heick har skulle lægge øre til gennem tiderne. Og det er ikke kun mænd, der har haft svært ved at vise den alsidige kvinde respekt. Lige så ofte har det være hendes egne kønsfæller, der har mødt hende med fordomme og småsexistiske bemærkninger. 

Heldigvis har Annette aldrig ladet sig begrænse af de ubehageligheder, hun bliver mødt med. Tværtimod. Hun bider gerne fra sig og svarer igen med overskud og generøsitet. Hun viser os alle – at kvinder, kendte som ukendte, unge som gamle – ikke skal proppes i kasser og mødes med fordomme.

Vi er pavestolte af at fejre Kvindernes Internationale Kampdag med Annette. Lad os vise hende og alle andre kvinder respekt og søstersind. Det er marts 2023.

Ellen Hillingsø

Skuespiller, lydbogsindlæser og #RoccamoreRebel

“Du fylder!”

“Kan du lige være der?” 

“Du er for meget, Ellen!” 

Ellen Hillingsø er en af dansk film og teaters mest folkekære skuespillere; kendt for et hav af skønne og nuancerede kvindeportrætter. 

Men livet på scenen og foran kameraet er ikke altid en dans på roser, når man er kvinde. Og slet ikke, når man som Ellen, ikke passer i de kasser, kvinder alt for ofte bliver proppet ned i - af både mænd og andre kvinder. Selv i 2023.

Heldigvis har hun ikke lyttet til dem og deres fordomme. I stedet har hun forkælet os med roller og vist os alle, at kvinder kan være både sexede, sårbare og stærke. Uanset alder-

Vi er pavestolte af at fejre Kvindernes Internationale Kampdag med Ellen. Hun flytter grænser. Lad os vise hende og alle andre kvinder både respekt og søstersind.

Gun-Britt Zeller

Frisør, CEO og #RoccamoreRebel

“Frisør – hvad er det for noget?” 

Der var ikke mange, der tog det seriøst, da Gun-Britt Zeller som ung annoncerede, at hun ville lave business som frisør. De mente, at kvinder og forretning var to ting, der slet ikke hørte sammen. Men tiden har vist, at Gun-Britt havde ret, og at tvivlerne tog fejl

Succesen har dog ikke beskyttet hende mod fordomme og trættende kommentarer, både fra mænd og kvinder. Da hun fik børn, mente mange, at det måtte betyder farvel til  karrieren. Men igen viste Gun-Britt, at de tog fejl.

Selvom vi skriver 2023, bliver hun stadig mødt af fordomme. Nu er det hendes alder, der står for skud. “Jeg skal ikke ha' din hårfarve.” og “Hvornår skal du på pension?” Heldigvis lytter hun ikke til dem.

Vi er stolte over at fejre Kvindernes Internationale Kampdag med Gun-Britt. Hun viser os alle, at kvinder er stærkest og skønnest, når de er sig selv. Respekt for det!

Aida Sowe

Entreprenør, model og #RoccamoreRebel

“Du kan ikke være prinsessen, for du har ikke lyst hår.” 

“Undskyld, forstår du ikke dansk?”

“Sådan havde en dansker aldrig gjort!”

Meget skal man høre, ikke mindst hvis man har rødder i både Danmark og Gambia. Selv i 2023. Heldigvis har fordommene og de dumsmarte bemærkninger ikke væltet Aida Sowe omkuld. Tværtimod.

Først skabte hun sig en international karriere som kurvet model. Siden startede hun AISO; en virksomhed, der laver brysttape og nipple covers til kvinder i alle farver og former. Aida mener, at alle kvinder fortjener at føle sig godt tilpas med at være sig selv, og vi kunne ikke være mere enige.

Vi er stolte over at fejre Kvindernes Internationale Kampdag sammen med Aida: Hun er en prinsesse, en stjerne og en #RoccamoreRebel. Respekt! 

Rikke Hertz

CEO, erhvervsrådgiver og #RoccamoreRebel

“Vi kalder dig heksen.”

“Du er for dyr.”

“Er din værtsfamilie hjemme?”

Blot fordi du er en succesfuld forretningskvinde og en af landets mest eftertragtede erhvervsrådgivere, skal du ikke forvente, alle møder dig med respekt og åbenhed. Selv ikke i 2023.

I mere end 20 år har Rikke Hertz arbejdet med organisationsudvikling og ledelsesrådgivning samt køb og salg af virksomheder. Hun har tilladt sig at bringe det spirituelle univers ind i erhvervslivet, og det har provokeret mange. Også kvinder.

Heldigvis bøjer Rikke ikke nakken. Tværtimod. Hun står fast på sin overbevisning og sin tro på, at hun er mere end pengene værd. Det kræver respekt. 

Vi er stolte over at fejre Kvindernes Internationale Kampdag med Rikke. For uanset dit køn, din etnicitet og din overbevisning har du ret til forfølge dine drømme og dine ambitioner.

#showsomerespect - look good doing it

Vores nyeste roccamores

TRACEABLE COLLECTION

LIMITED EDITION

LIMITED EDITION

LIMITED EDITION | MARIA MENA COLLECTION

LIMITED EDITION | MARIA MENA COLLECTION

LIMITED EDITION | MARIA MENA COLLECTION

LIMITED EDITION | MARIA MENA COLLECTION

MARIA MENA COLLECTION

LIMITED EDITION | MARIA MENA COLLECTION

LIMITED EDITION | SNEAKERS FOR SNEAKERS

LIMITED EDITION | SNEAKERS FOR SNEAKERS

LIMITED EDITION | SNEAKERS FOR SNEAKERS

TRACEABLE COLLECTION

LIMITED EDITION

TRACEABLE COLLECTION

TRACEABLE COLLECTION

TRACEABLE COLLECTION

Ulla, Frederikkes mor, #roccamorerebel

Rebeller gennem tiden

Vi har haft nogle af de sejeste kvinder i vores sko gennem tiden.
Hver med deres fortælling, udstråling og power.

Ens for alle - de er #roccamorerebels.

Mød alle vores rebeller