60.000 SHOELOVERS BRUGER ROCCAMORE 🖤 GRATIS LEVERING & 100 DAGE RETUR 📞 4043 1247

Roccamore fejrer Mors Dag 2024 med alle de kvinder, der viser verden, at mødre ikke behøver at få 20% mindre i løn end fædre.

#MOMSROCK

Vi fejrer Mors Dag med Mia Andersen, Caroline Tromer Dragsdahl, Mette Lundsbjerg Jespersen og alle andre kvinder, der viser verden, at mødre ikke behøver at få 20% mindre i løn end fædre.

Undersøgelser* viser, at kvinder med børn får lavere løn og færre forfremmelser og bonusser end mænd med børn. Selv 10 år efter at barslen er overstået, ligger mødrene stadig på den helt forkerte side af løngabet.

Og jo højere op ad karrierestigen, du kommer, des større er forskellen.

En ny undersøgelse* viser, at kvindelige ledere tjener 11,7 % mindre end mandlige ledere. Og nej, erhvervserfaring, barsel, sygefravær med mere kan ikke forklare hele forskellen.

Heldigvis er der kvinder og arbejdspladser, der viser vejen fremad, og gør en aktiv indsats for at viske ulighederne ud. For man kan sagtens være en god mor, en fantastisk medarbejder og knivskarp leder på samme tid.

Og vi ved det jo godt: Mødre er de bedste i verden. Også på arbejdspladsen.

Det koster kvinder 20 procent på lønnen at få børn

På kort sigt falder kvinders arbejdsindkomst med i gennemsnit 30% som følge af blandt andet barselsorlov, men selv efter 10 år ligger deres arbejdsindkomst stadig i gennemsnit 20% under hvad den ellers ville have været. For mændene derimod er arbejdsindkomsten i store træk upåvirket af, om han har børn eller ej.
Kilde ku.dk

VÆR MED I DEBATTEN

Mors dag 2024 #momsrocks roccamore

MIA

Mia Andersen, mor og HR business partner.

Mors dag 2024 #momsrocks roccamore

Caroline

Caroline Tromer Dragsdahl, mor til to og Global Product Owner.

Mors dag 2024 #momsrocks roccamore

Mette

Mette Lundsbjerg Jespersen, mor til to og Vice President.

Hvert barn koster 10% af lønnen

“… i grove træk kan man sige, at hvert barn koster moderen ti procentpoint på lønnen. Mændenes arbejdsindkomst er omvendt forholdsvis upåvirket af, om de har børn eller ej" fortæller Jakob Egholt Søgaard.

Det koster kvinder 20% på lønnen at få børn

På kort sigt falder kvinders arbejdsindkomst med i gennemsnit 30% som følge af blandt andet barselsorlov, men selv efter 10 år ligger deres arbejdsindkomst stadig i gennemsnit 20% under hvad den ellers ville have været. For mændene derimod er arbejdsindkomsten i store træk upåvirket af, om han har børn eller ej.

Kvindelige ledere tjener 11,7% mindre end mandlige ledere

Heraf kan 7,9% ikke forklares med erhvervserfaring, barsel, sygefravær og lignende.

Kvinder oplever, at mænd har bedre muligheder for at blive topledere

I en undersøgelse blandt 1.000 danske ledere svarer 75% af kvinderne, at de oplever, at mænd har langt bedre muligheder for at få en toplederstilling.

Nej, kvinder er ikke dårligere til at forhandle løn end mænd

Lønforskelle forklares ofte med, at kvindelige ledere er for dårlige til at forhandle løn. Men virkeligheden er langt mere kompleks. 
”Det er en myte, at kvinder er dårligere til at forhandle løn end mænd. Til gengæld ved vi fra forskning, at når kvinder beder om mere i lønposen, bliver det hurtigere opfattet negativt,” siger Karen Bro fra Lederen.

Kvinder tjener markant mindre end mænd i private virksomheder

En mandlig chef i en privat virksomhed tjener i gennemsnit næsten 100.000 kr. mere om året end en kvindelig kollega for det samme arbejde. For almindelige ansatte er forskellen 50.000 kr. om året.

Løngabet har ikke ændret sig siden 2016. For ledere er det tilmed vokset

Der er desværre ingen tegn på, at lønforskellene mellem kønnene for det samme arbejde er blevet mindre. I 2016 var løngabet for ansatte uden chefansvar 6,6% – det samme som i 2023. For cheferne er lønforskellen mellem kønnene ovenikøbet vokset fra 6,6% i 2016 til 8,7% i 2023.

#MOMSROCK EVENT 14. MAJ 2024

Tusinde tak til alle jer, der mødte op til det store #MOMSROCK event i København på en solrig tirsdag i maj. 

Deloitte lagde lokaler til da Inspired Beyond Babies og roccamore var værter for en begivenhedsrig formiddag med oplæg, samtale salon og debat omkring barselsvilkår, ligestilling og fleksibilitet i karrierelivet for forældre.

Mange tak til alle oplægsholdere; Emilia Van Hauen, Gine Maltha Kampmann fra Equalis, Casper Kirketerp-Møller fra Clever, Astrid Eriksen fra Deloitte, Niklas Korsgaard Christensen fra Plesner, Bodil Nordestgaard Ismiris fra Lederne, Micha Fuglede fra Dansk Industri,  Mads Frederik Schilling Schubart fra Deloitte og Christina Nielsen fra DLG. 

Tegneren Frank Høedt illustrerede alle oplæg og debatter i en række fine tegninger. 

Har din arbejdsplads brug for indspark til en sund og inkluderende barsels kultur, kan Inspired Beyond Babies hjælpe jer på vej.

Frank Høedts illustrationer

#MOMSROCK illustreret